sâmbătă , 25 mai 2024
De interes pentru dvs.
Home / zona de sus / Tigla metalica cu acoperire de piatra naturala sau polyester ?

Tigla metalica cu acoperire de piatra naturala sau polyester ?

Incercam sa va prezentam avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de acoperisuri pe care le comercializam: tigla metalica cu acoperire de piatra naturala si tigla metalica cu acoperire de polyester.

Suntem siguri ca in momentul in care v-ati decis sa achizitionati un sistem de invelitoare realizat din tabla tip tigla metalica, v-ati intrebat care dintre cele doua tipuri de acoperis s-ar potrivi mai bine cerintelor si bugetului dumneavoastra.

In continuare incercam sa prezentam cat mai obiectiv si concis avantajele si dezavantajele celor doua sisteme de invelitoare :

Tigla metalica Gerard ClassicAvantaje tigla metalica cu acoperire de piatra naturala:

–       Aspect deosebit.  Datorita acoperirii de piatra naturala, imita cel mai bine acoperisurile traditionale de tigla, insa comparativ cu acestea are marele avantaj al unei greutati reduse.

–       Otel de calitate superioara. Protectia otelului la invelitorile Gerard este realizata de aliajul ZnAl, o protectie mult mai rezistenta decat protectia clasica de Zn. Datorita acestui lucru acoperisurile Gerard au o durata de viata mai mare decat celelalte tigle metalice (care au acoperire de Zn).

–       Izolare fonica. Datorita stratului de piatra, tiglele metalice Gerard se comporta mai bine din punct de vedere al zgomotului produs de ploaie, grindina, etc.

–       Pierderi mai mici de material la casele cu acoperis complex. Datorita geometriei speciale a  produsului, tiglele metalice Gerard au pierderi mai mici de material decat celelalte tigle metalice “ clasice “. Acest lucru este valabil mai ales in cazul acoperisurilor complexe (dolii, coame inclinate, etc.).

Dezavantaje tigla metalica cu acoperire de piatra naturala:

–       Pretul de achizitie mai mare decat in cazul tiglelor metalice cu acoperire de polyester. Acest sistem de invelitoare are un pret de achizitie mai mare(uneori chiar dublu), comparativ cu sistemele de invelitori tip tigla metalica cu acoperire de polyester si protectie de Zn.

–       Montaj mai dificil de realizat. Montajul unei invelitori din tigla metalica cu acoperire de piatra naturala se realizeaza mai dificil decat al unui acoperis de tigla metalica “ clasica “ deoarece :

a) toate ”marginile“ de tabla ( la frontoane, calcane, dolii, coame, etc.) se “intorc“.

b) tabla Gerard se bate in cuie.

c) la caroiaj se folosesc cuie de zece(zece centrimetri lungime), iar sipca orizontala este de 5cm x 5cm .

Avantaje tigla metalica cu acoperire de polyester

–       Montaj rapid. Datorita faptului ca acest tip de tabla se produce in panouri cu lungimi variabile (unele panouri de tabla au peste 3,5 mp), montajul se realizeaza mai repede decat in cazul invelitorilor in panouri mici. Un alt motiv pentru care instalarea acoperisurilor de acest tip se face mai rapid este reprezentat de prinderea tablelor cu ajutorul suruburilor.

–       Paleta de culori mai larga. Deoarece stratul superior este o vopsea (un polyester), teoretic, acest tip de invelitoare poate fi realizat in orice culoare din codul RAL. Exista montate acoperisuri in culoare alba, galbena, violet, etc.

–       Pret de achizitie mai mic. Pretul de achizitie al unei astfel de invelitori este mai mic decat in invelitorilor din tigla metalica cu acoperire de piatra naturala. In functie de marimea si complexitatea acoperisului diferenta de pret poate fi una considerabila, de ordinul sutelor sau chiar al miilor de euro.

Dezavantaje tigla metalica cu acoperire de polyester :

–       Intretinere. La acest tip de acoperis, se impune periodic o constatare a comportarii sistemului de invelitoare in timp. Punctele care pot ceda relativ repede ( raportat la durata de viata a tablei ), sunt buretii de etansare si garniturile suruburilor autoforante ( se subintelege ca intretinerea sistemului de drenaj este similara, indiferent de tipul de tabla ales ). Verificarea periodica ( la intervale de 5-10 ani ), si inlocuirea in cazul in care aceasta se impune, va poate scuti de aparitia unor eventuale neplaceri .

–    Pierdere mare de material in cazul acoperisurilor complexe. In cazul in care aveti un acoperis cu o forma complexa ( ex. multe coame inclinate), pierderea de material este substantial mai mare decat in cazul tiglelor metalice profilate in panouri mici. Deasemenea aceasta pierdere de material este accentuata si de asimetria profilului, tiglele metalice in panouri mari avand (spre deosebire de cele in panouri mici), o forma asimetrica .

In cazul in care doriti mai multe lamuriri despre un anumit tip de tabla, va rugam sa ne trimiteti un mail in care sa specificati cat mai in detaliu cu ce informatii va putem ajuta si vom incerca sa facem acest lucru in cel mai scurt timp posibil.

Daca ti-a placut articolul si consideri ca merita, te rugam sa dai un “ Like “ acestei pagini sau sa distribui link-ul acesteia prietenilor tai din retelele de socializare. Nu dureaza decat un minut. Iti multumim.

Fisiere atasate:

Check Also

Acoperis tigla metalica

Acoperis tip tigla metalica

Stiti ce inseamna un acoperis tip tigla metalica ? Aflati ce informatii ar trebui sa cuprinda o …