miercuri , 21 martie 2018
De interes pentru dvs.
Home / Articole / Sa ne incalzim eficient cu panouri radiante cu infrarosu

Sa ne incalzim eficient cu panouri radiante cu infrarosu

Ce sunt panourile radiante cu infrarosu?

Panourile radiante cu infrarosu sunt instalatii de incalzire care folosesc curentul electric pentru incalzirea incaperilor si spatiilor deschise, cu eficienta ridicata si efecte benefice pentru organismul uman.

panouri-radiante-infrarosuIncalzirea se realizeaza pe baza de radiatie infrarosie de unda luna, principiu de functionare similar cu principiul prin care Soarele incalzeste Pamantul. Panourile radiante cu infrarosu actioneaza cu prioritate asupra obiectelor din raza de actiune, incalzindu-le, incalzirea aerului realizandu-se indirect, de obiectele incalzite.

Acest mod de functionare reduce la minim pierderile de caldura, asigurand o temperatura uniforma in intreaga incapere. Specialistii afirma ca, prin folosirea panourilor radiante cu infrarosu, cheltuielile cu incalzirea se pot reduce cu pana la 50%.

In ceea ce priveste randamentul, panourile radiante cu infrarosu transforma energia electrica in caldura cu un randament de aproape 100%. Procentul de transformare a energiei electrice in radiatie este de 93-95%, diferenta pana la 100% fiind convectie.

Unde se recomanda incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu?

Panourile radiante cu infrarosu se pot folosi pentru incalzirea spatiilor de locuit, a spatiilor industriale, cat si a teraselor deschise.

Pentru incalzirea spatiilor de locuit instalam panouri radiante rezidentiale, de puteri corespunzatoare, raportandu-ne la dimensiunile camerelor si gradul de izolatie al acestora.

Pentru incalzirea spatiilor industriale si a teraselor deschise folosim panouri radiante industriale, de asemenea, corect dimensionate.

Inainte de achizitionarea unui astfel de aparat se recomanda consultarea unui specialist, dimensionarea fiind extrem de importanta in acest domeniu. Un panou radiant subdimensionat poate genera costuri ridicate la incalzire, in unele cazuri panoul nefiind capabil sa atinga temperatura ambientala dorita.

Ca si recomandare, puteti apela cu incredere la partenerii nostrii de la www.panouri-radiante-infrarosii.ro/.

Ce sunt radiatiile infrarosii de unda lunga, radiatii ce stau la baza incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu?

Radiatiile infrarosii ce stau la baza incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu sunt radiantii electromagnetice cu lungimi de unda cuprinse intre 4 si 14 microni. Aceste radiatii sunt cunoscute in lumea medicala ca fiind cele mai benefice organismului uman, producand o serie de efecte pozitive (incetinesc efectul de imbatranire, previn aparitia anumitor alergii, amelioreaza durerile reumatice, imbunatatesc respiratia, previn cancerul, previn depresia, etc.).

Atentie! Nu confundati radiatiile infrarosii cu radiatiile ultraviolete sau microundele.

Avantajele incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu:

  • eficienta ridicata; costurile aferente incalzirii se reduc cu pana la 50%;
  • efecte benefice pentru organism;
  • indepententa;
  • confort;
  • aspect placut, existand chiar si varianta panourilor radiante tablou;
  • usurinta in instalare, fara autorizatii;
  • fiabilitate;
  • cheltuieli de intretinere reduse;
  • fara poluare;
  • fara mizerie;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *