miercuri , 21 februarie 2018
De interes pentru dvs.
Home / zona din dreapta jos / Nici o sarpanta fara un panou solar !

Nici o sarpanta fara un panou solar !

Pe orice acoperis serios, construit acum cand se pune un accent deosebit pe folosirea energiei solare, ar trebui sa existe macar un panou solar pentru prepararea apei calde menajere .

O investitie care se amortizeaza intr-o perioada foarte scurta de timp, sistemul solar pentru apa calda menajera este o solutie economica, indiferent de locatia constructiei dumneavoastra.

panourile-solare-si-tigla-metalica

Pentru alegerea corecta a componentelor unui sistem solar este necesar sa cunoasteti cativa factori determinanti :

 

  • Numarul de persoane care locuiesc/lucreaza in respectiva cladire ( pe baza acestui numar se stabileste necesarul de apa calda ).
  • Orientarea fata de punctele cardinale ( din principii constructive ale acoperisului sau ale arhitecturii casei, nu intodeauna panourile solare pot fi orientate catre sud . In functie de orientarea panourilor se poate mari numarul de tuburi) .
  • Panta si dimensiunile acoperisului ( din punct de vedere al inclinarii, panourile solare au cel mai mare randament atunci cand sunt instalate la un unghi de 45 de grade fata de sol ).
  • Tipul invelitorii ( in functie de invelitoarea acoperisului se va allege sistemul de fixare ).
  • Distanta de la panoul solar la rezervor (in functie de aceasta distanta se achizitioneaza tuburile flexibile de legatura ).

 

Orientat catre sud , integrat frumos si discret mai ales pe o tigla metalica , panoul solar aduce o economie semnificativa in bugetul fiecarei gospodarii . Cu o investitie relativ mica , pe toata perioada anului beneficiati de apa calda gratuit . Am spus pe toata perioada anului deoarece chiar si in perioadele reci panoul solar va functiona, acest lucru intamplandu-se atat timp cat afara este soare. Energia solara este convertita in energie termica care poate fi folosita in diverse aplicatii gospodaresti . Nu consuma energie electrica , nu necesita intretinere si se amortizeaza destul de rapid.

Montat pe o tigla metalica , panoul solar are un randament sporit deoarece radiatia solara respinsa de acest tip de invelitoare este proiectata direct in tuburile panoului , crescand astfel eficienta acestuia .

Usor de instalat , cu o greutate mica ce nu face probleme nici unui acoperis bine executat , montat cat mai aproape de coama casei , panoul solar in tandem cu tigla metalica va aduce satisfactie garantata oricarei locuinte .

 

Panou solar pe acoperis din tabla tip tigla

Instalarea unui panou solar poate fi realizata de catre beneficiar ( in regie proprie ), sau de catre o firma specializata in astfel de lucrari.