miercuri , 21 martie 2018
De interes pentru dvs.
Home / Articole / Ignifugarea acoperisurilor

Ignifugarea acoperisurilor

Un aspect in realizarea corecta a unui acoperis, aspect  pe care foarte multi oameni il neglijeaza ( si regreta acest lucru mai tarziu), este ignifugarea acestuia.

Ignifugarea este cel mai bun prieten al unei case atunci cand vine vorba de protectia impotriva focului. Incendiile sunt un pericol real, caminul dumneavoastra poate arde pana la temelii chiar si de la un banal scurtcircuit.

Ignifugarea acoperisului face diferenta
Ignifugarea acoperisului

In general se apeleaza la astfel de tratamente pentru elementele de lemn din structura unei case, dar si pentru ignifugarea acoperisului acesteia. Echipa Servicii Ignifugare se ocupa atat de tratamente de ignifugare acoperis, ( ignifugare sarpanta), si ignifugare elemente structurale din lemn, cat si de tratarea lemnului pentru a preveni daunatorii specifici ai acestuia.

Ce este ignifugarea pana la urma?

 Practic, ignifugarea este o serie de operatiuni prin care lemnul sau un material inflamabil este tratat cu substante ignifuge. Substantele ignifuge au rolul de a ajuta materialul sa ii fie sporita rezistenta la aprindere in cazul unui incendiu.

Ignifugarea acoperisului este o operatiune care trebuie facuta pentru a spori siguranta unui imobil. Acoperisul este elementul structural care protejeaza constructia impotriva intemperiilor : ploi, ninsori, vant, razele soarelui. Cel mai folosit material pentru constructia unui acoperis este lemnul. Deoarece lemnul este un material organic, extrem de inflamabil, este necesar ca inainte de inceperea lucrarilor de amenajari interioare sa realizati o ignifugare a sarpantei .

Ignifugarea acoperisului va ajuta sa cresteti rezistenta la foc a acestuia, in unele cazuri acest lucru facand diferenta intre un morman de resturi si cenusa si o casa care a fost salvata de la un incendiu devastator .

De ce sa apelam la servicii de ignifugare a acoperisului ?

 In anul 2015 pe raza Municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov au avut loc peste 1800 de incendii ( mai exact 1804 incendii din care 1513 in Bucuresti si 291 in Ilfov), incendii ce s-au soldat atat cu pierderi de vieti omenesti cat si cu importante pagube materiale. In foarte multe din aceste cazuri realizarea unei ignifugari a acoperisului ar fi crescut rezistenta la foc a materialelor, lucru ce ar fi permis pompierilor din cadru IGSU stingerea incendiilor si reducerea pierderilor de bunuri si vieti omenesti. Un articol interesant pe aceasta tema gasi pe site-ul Ispectoratului General pentru Situatii de Urgenta .

Pentru mai multe detalii referitoare la serviciile de ignifugare va recomandam sa apelati la firme autorizate, firme care pot sa va ofere garantie atat pentru produsele comercializate, cat si pentru serviciile prestate.